The Body Shop Body Sorbet

2014-06-29 · 18:16:00
 
Visst minns ni väl The body shop och deras nya Body sorbets som lanserades den 25 april i år? De ger dig en svalkande känsla, och håller huden fuktighetsbevarad utan att bli kladdig. De fyra fruktiga och bästsäljande dofterna strawberry, satsuma, moringa, pink grapefruit och mango (som är min favorit) är berikade med 100% community fair trade producerad aloe vera från Guatemala som lenar och vårdar din hud. Ett tips för en ännu mer svalkande känsla är att förvara din body sorbet i kylen. 
 
 

En söndag

2014-06-29 · 12:46:00
 
Så var det söndag igen, och sista veckan innan semester för Jonas. I skrivande stund sover mitt lilla hjärta i min famn. Jag tänkte lägga henne i vaggan och föna mitt hår innan det bär av till Plantagen där vi ska shoppa loss så att vi äntligen kan göra vår balkong lite mysigare och  somrigare. Trall ska också inhandlas så fort vi får tid!
 
Filippa har på sig en supersöt blåprickig klänning med spets från Cocoon. Måste fota och lägga upp en bättre bild! Kan nog vara en av mina favoriter i hennes garderob.
 
 
 
 

Cocoon

2014-06-28 · 11:12:04
 
För några veckor sen fick jag hem den här underbara koftan från märket Cocoon som säljs på bland annat La Redoute. Det har massor med sockersöta kläder, men min favorit från min beställning är koftan ovan. Så fin och pasar perfekt till lite svalare sommarkvällar!
 
 

Vip-utskick från SheSocial

2014-06-27 · 07:09:00
 
Igår fick jag hem mitt vip-utskick från She social innehållande massor med grymma produkter från CSS. Serien innehåller ett ett skummande fotbad en, fotkräm, en fotscrub och en produkt som tar bort förhårdnader på fötterna. Alla produkterna är rengörande, fuktighetsbevarande och håller dina fötter mjuka. Perfekt inför sommaren! 
 

Vill ni vinna lyxiga goodiebagsfrån CSS så tycker jag att ni ska vara med och tävla
på deras gästblogg. Ni hittar den på Reddville.se. Hela  lyckliga vinnare kommer att dras!
 
 
 

The best place in the world

2014-06-26 · 12:54:00
 
 
Underbara landet! Mamma och pappa har gjort det så himla fint på landet nu. De har byggt en stooor terass på framsidan av huset där det finns plats för solstolar, grill och matplats. Så himla mysigt och nu kan vi sola större delen av dagen - på ett och samma ställe. Här kommer vi även få plats med en pool till Filippa i sommar! Längtar redan tillbaka.
 
 
 
 

Tre tips från Amika inför sommaren

2014-06-25 · 10:24:00
 
Har ni hört talas om märket Amika tidigare? De är ett utav mina favoriter inom hårvård och värt att nämna är att de är helt fria från parabener och konstgjorda färger. Nedan kommer är tre värmeskyddande produkter som skyddar håret samtidigt som de hjälper till att ge håret en fin finish nu inför sommaren. Precis som övriga amika-produkter innehåller nedanstående produkter arganolja och havtorn som ger håret näring, fukt och glans. 
 
Amika Blow up (t.v).
En volymspray från Amika med ultralätt formula som även ger skydd mot värme vid styling. Amika Blow Up innehåller Omega 3, 6, 7 och 9, vitaminer samt obliphica-bär som är sprängfyllda med antioxidanter som vårdar och stärker håret samtidigt som det ger näring. 
Pris: 199 kr
 
Amika Straight Up Smoothing Balm (mitten).
Ett värmeskydd för alla hårtyper som hjälper till att kontrollera och förebygga frissigt hår. Tack vare havtornsolja samt omega-7 slätar Amika Straight Up Smoothing Balm ut ditt hår och bidrar till en lenare och rakare frisyr som håller längre. Serumet appliceras i fuktigt hår innan föning. För extra slätt hår avsluta med plattång. 
Pris: 229 kr
 
Amika Heat Defense Serum (t.h).
Ett värmeskyddande oljeserum som på ett effektivt sätt skyddar håret vid användning av värmeverktyg. Med näringsrika ingredienser som havtorn och arganolja skapar serumet ett skyddande lager på håret samtidigt som det reparerar och motverkar frissighet. 
Pris: 269 kr
 
Just nu får du 25% rabatt hos Bangerhead.se
på alla Amika produkter. Ange koden: Amika i kassan.
 


Filippas första midsommar

2014-06-19 · 16:43:28


Vår lilla tjej har blivit så himla stor! Nu ler hon, kan hålla upp huvudet kortare stunder, vrider huvudet, har börjat prata lite smått och blir sötare för varje dag som går. Tänk att jag har fått äran att vara mamma till den här söta tjejen! 

Idag ska vi dessutom åka ut till landet och kameran är laddad för att kunna föreviga Filippas första midsommar, så mysigt.


100% Pure Extra Gentle

2014-06-19 · 16:19:58
 
Eftersom att Filippa fortfarande är så liten, är vi väldigt noga med vad vi har för produkter till hennes hud, då de är extra känsliga när de är så små. Ett märke som vi hört gott om är 100% Pure och därför blev jag extra glad när de här två produkterna kom hem i går.
 
100% Pure Extra Gentle Baby Wash är en mild dushkräm för nyfödda fri från syntetiska kemikalier, starka rengöringsmedel, artificiella dofter, kemiska konserveringsmedel och andra gifter. En skonsam produkt som rengör barnets känsliga hud utan att torka ut med endast en liten mängd duschkräm. 
 
Extra Gentle Diaper Balm är en skonsam stjärtsalva för nyfödda fri från syntetiska kemikalier, artificiella dofter, kemiska konserveringsmedel och andra gifter. Naturlig stjärtsalva som lägger sig som ett skyddande lager mellan huden och blöjan för att undvika blöjrodnader som uppkommer av fukt. Endast en liten mängd räcker långt vilket gör att produkten är både dryg och räcker länge. 
 
 
 

Benefit Brow Bar

2014-06-15 · 10:38:00
 
 
I förrgår hängde vi i stan hela dagen. Klockan 14 hade jag nämligen bokat en tid hos fina Felicia för att få mina bryn fixade i Benefits Brow Bar på Biblioteksgatan. Jag fattar inte vart jag varit de senaste decenniet för jag hade aldrig hört talas om detta. 
 
Benefit Brow Bar håller hus på Biblioteksgatan och är en av 12 stycken som finns i hela världen. Konceptet är enkelt. Du kommer dit, får brynen vaxade och färgade av proffsiga och utbildade stylister med stor kunskap inom skönhet och bryn, och efter redan 30 minuter (ca) går du hem med 315 kr mindre i plånboken MEN med ett helt nytt ansikte. Ett par snygga och välformade ögonbryn ger faktiskt mer än vad man kan tro. Jag känner mig som en helt ny människa och är såå nöjd med resultatet. 
 
Det här kommer nog bli mitt nya beroende.. Haha.
 
 
 

Svar på frågestunden

2014-06-14 · 21:30:58
 
 
Varför valde ni att gå ut med graviditeten så sent?
Innan jag blev gravid med Filippa hade vi haft ett missfall (snarare ett ma/missed abortion eller ja.. ett fördröjt missfall som det heter på svenska). Vi valde därför att berätta för våra familjer efter vårt andra ultraljud (det första gjordes i vecka 7) som var i vecka 13 då vi gjorde kub-testet, och för resten av släkten och alla andra i vecka 19 när vi varit på det tredje ultraljudet & fått det bekräftat att vår bebis mådde bra.
 
Till och börja med så vill jag säga grattis till er fina lilla tjej såhär i efterhand! :) Hur ser du på amning? Kom det helt naturligt? 

Tack snälla! Ja amningen kom helt naturligt. Så fort Filippa kom upp på bröstet började hon leta, och sög på tummen och handen innan barnmorskan förklarade att det var bröstet hon ville åt. Snacka om rookie!

Var graviditeten planerad? 

Japp, Filippa var planerad.

Vill ni ha flera barn? Hur många? 

Det skulle vara jättekul att få ett syskon till Filippa, men det får vänta. Två barn skulle jag tro.

Hur funkar det att bo i lägenhet med bebis tycker du? 

Helt ärligt så är jag själv lite bortskämd. Jag är uppväxt i en villa med flera plan och tillgång till både en balkong, stor altan och uteplats, och det vill vi ju självklart även kunna ge Filippa i framtiden. Det är guldvärt att kunna öppna altandörren & gå ut och känna det mjuka gräset under fötterna. Men åter till frågan så fungerar det bra, iallafall nu när hon är så liten. I framtiden vill vi köpa ett radhus eller alternativt en lägenhet med stor uteplats någonstans i Stockholm. 

Tog ni reda på könet innan? 

Ja vi kunde inte hålla oss haha.

Hur kom ni på namnet och vad hade ni som andra förslag? :) Kramar

Åh, det var verkligen en djungel med namnen. Under graviditeten hade vi två förslag - Julia och Linnéa men när hon kom så tyckte vi dock inte riktigt att hon såg ut som något av de namnen så vi började spåna vidare på några andra. Två namn som jag totalt kärade ner mig i var Nellie och Tove, men de namnen gillade inte Jonas till henne. Då hittade vi namnet Filippa och eftersom att allt kändes rätt så valde vi att det skulle få bli hennes förnamn. Det är så himla svårt med namn! Allt måste kännas rätt till 100%, för det är ju endå det namnet som ens barn kommer bära för resten av livet.

Skulle inte din bästa vän ha barn samtidigt som dig? varför skriver du inte om henne? 

Jo, men vi har ingen kontakt idag av olika anledningar. 

Vilken färg på ögonen har du och vilken färg har Filippa? 

Jag har blåa ögon och det har även Filippa just nu. Vi får se vad hennes "riktiga" ögonfärg blir. 

Hur ser du på frågan om socker. Kommer hon få äta, om ja, när om nej varför? Eller kommer ni ha någon åldersgräns? 

Vi kommer såklart inte proppa i henne massor med socker, men varken jag eller Jonas är inte så extrema på den här frågan så att vi kommer att förbjuda socker helt. Givetvis kommer vi vänta tills hon åtminstone är någonstans runt 3, 4 eller 5 år gammal då vi inte ser någon mening med att ge det tidigare. I den åldern kommer hon vara mer "med" och veta att vi bara äter godis eller dricker saft på lördagar. Jag vet några som inte ens tillåter sina barn att äta ketchup, men så kommer alltså inte vi vara. I måttliga mängder finns det ingenting som är farligt.

Varför visar ni bilder på Filippa fast ni inte skulle det från början?

Jag antar att du menar på ansiktet? Vi valde från början att vi inte skulle publicera några bilder på hennes ansikte eftersom att vi hört alldeles för många "skräckexempel" där folk snott bilder på andras barn och kallat de för sina egna osv. Nu är dock min Instagram privat och vi sätter alltid en tag över med min bloggadress på varje bild vi lägger upp, då är det svårare att ta.

 
 
Hur gör du för att få så fina bilder? vilket fotopogram använder du? 
Å tack snälla. Jag använder faktiskt inget fotoprogram, utav justerar både ljus och färg i min systemkamera. 


Vad fick dig till att börja blogga?  ps. jag bara älskar din blogg!!! 
Jag hade tråkigt en dag helt enkelt, haha. Tack snälla! 


Te eller kaffe? 

Te.

Buss eller bil? 
Bil.

Har du körkort? 
Nej tyvärr men det är verkligen någonting som jag ska satsa på att ta.


Vad heter du i mellannamn? 
Marie och Jenny.

Ska du utomlands i år? 
Vi ska eventuellt åka till Spanien, men har ingenting bokat.

Sminkar du dig varje dag? 
Nej, det gör jag inte och särskilt inte nu under sommaren. Jag tycker att det är viktigt att huden får vila och andas lite.

Gör du något speciellt med ditt hår eftersom det är så himla fint? 
Men oj, tack! Nej, faktiskt inte.. Jag både fönar och plattar mitt hår väldigt ofta och det är verkligen ingenting jag kan rekommendera. Under graviditeten fick jag dock väldigt tjockt hår, så vi får väl se om jag tappar de nu när jag ammar haha.

Hade du bra betyg när du gick ut 9:an? 
Jag hade helt okej betyg. Minns faktiskt inte riktigt, men hade väl mestadels VG förutom i matte där jag fick G.


Vad pluggade du för linje på gymnasiet och vart gick du? Älskar din blogg, PÖSSS!!!
Jag  gick Livsmedelsprogrammet (bageri & konditori) i Enskede gårds gymnasium.


Hur gammal är du?

23 år.


Något tips för att få fler följare på Instagram?

Lägg upp många bilder och väl ett "tema" på dina bilder. T.ex. ett visst filter på alla bilder eller att ditt konto fylls med kanske inspiration eller så.


Hur många procent tycker du om Hanna?

Haha! 99,9%. Den andra 0,1% tycker jag inte om för att vi bor så långt bort från varandra ;)

 

 

 


Produkter från Weleda

2014-06-11 · 07:43:00
 
 
Förra veckan hämtade jag ut ett paket innehållande produkter till både mig och Filippa från Weleda. Tack! Jag som aldrig har testat det här märket förut blev jätte glad. Ser fram emot att se och hoppas att de lever upp till alla lovord jag tidigare hört om de. Har ni testat Weleda tidigare?
 
 

Frågestund

2014-06-10 · 19:03:00


Vi kör en liten frågestund. Ställ alla frågor ni kommer på så ska jag sammanställa alla frågor i ett inlägg sedan när jag får tid (med andra ord när Filippa sover, haha). 
 
 

Träningsdax

2014-06-09 · 21:25:00
 
Min lilla 6 veckors-tjej hatar verkligen att ligga på mage, men varje dag försöker vi träna nacken en liten stund. Hon är väldigt stark när vi håller i henne och kan då hålla huvudet uppe helt själv längre stunder, men desto svårare är det när hon ligger ner. Träna, träna, träna! 
 
 

Mammapicknick

2014-06-09 · 16:37:00
bild från instagram, följ mig gärna @idasbeauty.
 
Vilken jättemysig dag vi har haft. Först och främst har det varit undertbart väder och solen har verkligen visat sin bästa sida idag. Vi var därför några mammor som passade på att ses i Hulmegården för en mysig picknick. Så roligt att träffa alla, och vi blev faktiskt några stycken. Flera av mammorna känner jag genom Instagram, så det var jätteroligt att äntligen få träffas i verkligheten, vi har ju följt varandra genom graviditeten. Det blev tillslut så många så att jag inte hann prata med alla, haha, men det här måste vi göra om!
 
 
 
 

 

Akta Graco Snuggle Swing

2014-06-08 · 06:47:00
 
När man har en liten bebis får man plötsligt ett helt nytt perspektiv på det här enkla som att gå på toaletten. Vår lilla tjej är väldigt mysig av sig och vill hemskt gärna ligga PÅ någon av oss.. hela tiden. Lägger vi henne i vaggan eller i soffan har hon vaknat på två röda, så på Mors dag åkte vi och köpte ett riktigt vrålåk till henne. 
 
Babygungan heter Akta graco snuggle swing, benny & bell och har verkligen räddat mig många gånger då jag är ensam hemma och verkligen måååste gå och kissa. Den spelar upp lugna melodier såsom klassisk musik, ett vattenfall, hjärtljud och lite annat. Dessutom kan man höja och sänka sitsen i två olika lägen och den har sex olika hastigheter. Super smidig och den fungerar verkligen för oss. 
 
 

Paket från Farmhouse

2014-06-05 · 09:58:00
 
 Nu har jag äntligen fått hem mitt paket från Farmhouse (hur gulligt inslaget?!). Jag beställde filten för några veckor sedan, men trots att jag har fått sms påminnelse efter sms påminnelse så har mitt utlämningsställe gång på gång sagt att de inte har mitt paket. Men nu, äntligen är den i mina händer! 

Filten kommer från märket Bliss Sthlm och har en bedårande broderad spetskant. Precis i min smak! För tillfället har den intagit sin plats i vaggan.
 
 

Mina senaste Insta-moments

2014-06-01 · 14:44:00
 
Åh jag är så otroligt dålig på att uppdatera här! Det är helt klart annorlunda när man har barn, och som jag har skrivit tidigare så kommer Filippa alltid att gå först, och jag uppdaterar endast när hon sover (om det inte är något annat som jag behöver göra då).. Därför är det så lätt att uppdatera på Instagram. Det är bara ta ett foto och vipps är det uppladdat. Vill ni följa vår vardag så får ni jätte gärna lägga till mig ~ @idasbeauty eller @idaloves.se.
 
1. Några favoriter som vi fick med oss från Ikea / 2. Vi köpte färger så att vi kan föreviga Filippas söta fot & handavtryck. / 3. En tavla vi fick hem från Personlig födelsetavla förra veckan (mer om den i ett annat inlägg). / 4. Lördagsmys tillsammans med älskling. / 5. Supersöt klänning som Filippa fick från mina kusiner. / 6. Smygtitt på vår dopinbjudan.