1 månad idag

2014-05-28 · 18:38:00
 
I dag fyller du 1 månad. Jag kan inte förstå vart tiden har tagit vägen. Det känns som igår då vi låg på BB och du precis hade kommit till världen. Jag älskar att vara just din mamma och se hur du blir större och starkare och att du lär dig något nytt för varje dag som går. Kärleken till sitt barn är verkligen obeskrivlig, och något som varje människa måste uppleva själv för att förstå.
 

Apple fresh

2014-05-28 · 07:10:00
 
 
I förra veckan hittade jag de här två produkterna. Ett schampo och balsam med doft av superfräscht grönt äpple, och det är precis vad de heter - "Apple fresh". Jag fullkomligt älskar doften och är så glad att det är just head & shoulders har tagit fram dessa. 
 
 

Överraskning från Waterclouds

2014-05-26 · 20:26:51
 
Åh, titta vilken och glad överraskning jag fick hem idag! Ett riktigt härligt sommar kit med massor utav produkter från ett utav mina favoritmärken - Watercouds. Dessutom en blommiga hårklämmor, toffsar & hårspännen, en handduk och en solhatt. Så lyxigt. Stranden nästa! (Mer om produkterna i ett annat inlägg).
 
 
 
 

Soliga sommardagar

2014-05-24 · 00:20:10
 
 
 
Åh vilken mysig dag vi har haft! Vi började dagen med ett besök på Bvc. Allt såg fint ut och Filippa växer precis perfekt enligt kurvan. Efter det har jag suttit utomhus på en filt i gräset och bara njutit av solen och Filippa har sovit så gott i vagnen för en gångs skull. Älskar att sommaren är, iallafall över helgen.
 
 

10% hos Euroflorist med koden Ida

2014-05-22 · 21:36:50
 
I går blev jag glatt överraskad när jag kom hem och den här vackra buketten hängde på dörren från Euroflorist. De skickade den i samband med Mors dag som äger rum nu på söndag då vi ska fira alla Sveriges underbara mammor. Det blir ju dessutom min första Mors dag någonsin! Ni får inte glömma bort och visa uppskattning och kärlek till era mammor, och vad passar bättre än att ge en härlig blombukett? Anger ni rabattkoden IDA i kassan hos Euroflorist så får ni dessutom 10% rabatt.
 
 

H&M gör det igen

2014-05-19 · 16:09:00
 399 kr
 
Jag tycker verkligen att h&m har fått in riktigt fina kläder inför sommaren och hösten. En favorit som jag verkligen fastnade för, är den här korta och figursydda kavajen i 100% polyester. Jag älskar verkligen volangen nedtill och den diskreta knäppningen. Så snygg!
 
 
 

Mysig söndag

2014-05-18 · 22:58:00
 
Åh vilken jättemysig dag vi har haft. Jag och Filippa har tillbringat hela dagen och kvällen hemma hos mina föräldrar i mitt barndomshem. Vi har varit ute i det underbara sommarvädret i trädgården, gått en på promenad, grillat (SÅ otroligt gott!) och bara myst. Det har verligen varit en underbar dag och jag hoppas att ni har haft en lika mysig söndag.
 
 

Min lilla stora kärlek ♡

2014-05-18 · 07:46:00
 
Kärleken som man känner till sitt barn är obeskrivlig och någonting som varje människa måste uppleva själv för att förstå. Den starka känslan av att "dig ska jag skydda mot allt genom hela livet"-känslan så fort hon kom upp på bröstet. Världens finaste dotter, ord räcker inte för att jag ska kunna förklara hur mycket jag älskar dig ♡
 
 

Roligare stund i tvättstugan

2014-05-16 · 12:07:32
 
Jag hatar verkligen att tvätta, men ett riktigt bra tips (som iallafall fungerar  för mig) är att istället för att ha de tråkiga orginalförpackningarna kan man göra de lite snyggare. Den fina burken och flaskan kommer från Ikea och kostar inte mer än en hundralapp tillsammans. Mycket snyggare och det blir mycket roligare att tvätta.
 
 

OPI Nordic (höst 2014)

2014-05-15 · 09:10:00
 
Inför hösten 2014 har OPI och Suzi Weiss Fischmann hämtat inspiration från Norden och dess mångfald inom mode, ljuset, nyanser i vår natur och inte att förglömma våra kanelbullar. Mina favoriter hittills är definitivt "Can't A Fjord Not To", "Thank Glogg It's Friday" samt "Suzi Has A Swede Tooth". Vilka är era?

Kollektionen kommer ut i butik vecka 33.
Pris: 155 kr/styck.

Första dagen hemma själva

2014-05-14 · 15:18:55
 
I går var vi hemma ensamma utan Jonas för gången. Det blev en riktig mysdag framför tvn då vädret var riktigt grått och tråkigt, och sömnen under natten hade inte varit den bästa. Idag har vi haft besök av Bvc för första gången som var här och vägde Filippa som går upp i vikt bra, samt lämna lite informationsblad osv. Uppdateringen är inte den bästa här bloggen just nu, men jag hoppas att ni har överseende. Filippa kommer alltid gå först och jag bloggar då hon ligger och sover. Ha en underbar onsdag!
 
 

All-in-One InstaBlur

2014-05-11 · 11:54:00
 
En spännande nyhet för våren hos The body shop är deras nya All-in-One InstaBlur (215 kr/25 ml). Primern garanterar dig en en felfri och en fotoperfekt hy direkt efter applicering, och ska verka nedmattande i upp till 12 timmar, minska synligheten av porer, dölja kvisslor och förbättra resultatet av din bas. Nyansen är universell och har en formula som innehåller E-vitamin och puderpigment som ska verka utjämnande. Finns i butik från och med den 25 april.

 

En hemlevererad blöjtårta

2014-05-09 · 16:35:27
 
I veckan överraskades vi med ett stort och jättefint paket från Blöjtårtan.se som ville hälsa Filippa välkommen till världen. Så himla gulligt och vi vart verkligen jätteglada. Blöjor är ju dessutom välbehövligt just nu så det tackar vi verkligen inte nej till. Med på tårtan var också en supersöt liten elefant och en napp.
 
Så vad är egentligen en blöjtårta? Jo, ideén kommer från USA där en blöjtårta ofta ges till de blivande föräldrarna vid den traditionella babyshowern. Man kan även ge bort en blöjtårta på exempelvis ett dop eller som en present när man hälsar på den nyfödda bebisen första gången.
 
 

Min förlossningsberättelse

2014-05-09 · 07:42:00
 
 
Allt började på kvällen den 26 april (vecka 39+3) runt klockan 21:35 då jag började känna av förvärkar/värkar som gick att klocka. De kom väldigt oregelbundet med mellan ca 5-30 minutera mellanrum. Smärtan kändes som ett molande bälte runt om magen och ryggen och under natten blev de lite värre. Den natten blev det inte mycket till sömn eftersom att jag vaknade till under varje värk.

Morgonen den 27/4 (vecka 39+4) kom och värkarna kom fortfarande väldigt oregelbundet och jag trodde att de skulle gå över och vara falskt alarm i och med att jag hade känt av en liknande smärta helgen innan. Under dagen blev värkarna lite värre, och några behövde jag andas mig igenom. Jag ringde till BB Sophia som sa att de trodde att det förhoppningsvis var på g på. De sa åt mig att gå och lägga mig och vila, men jag passade istället på att städa hela lägenheten, haha. Jag skulle då inte komma hem med en bebis till en smutsig lägenhet, för nu började jag faktiskt förstå att något nog var på gång. Runt middagstid blev värkarna verkligen värre och de var nu ca 3-7 minuters mellanrum mellan värkarna. Vi hade middagsbesök av Mattias och Olivia och jag försökte stå ut så gott det gick. Tillslut sa jag efter middagen att det inte gick längre så jag ringde in till förlossningen igen och de bad mig komma in på en kontroll och ta med skulle bb-väskorna.
 

Vid klockan 21 var vi inne på förlossningen och redo för en kontroll. Ett CTG kopplades på och allt såg normalt ut. Vi fick en helt underbar och gullig barnmorska som vi hade träffat tidgare när vi varit inne för en kontroll och hon kände igen oss (utan henne hade jag verkligen inte klarat många minuter med värkarna). Efter CTG:t var klart var det dags för att se hur öppen jag var, och tro det eller ej, men jag var öppen 3 cm och cervix var utplånad. 
 
Klockan 21:35 Blev vi inskrivna. Nu skulle vi inte åka härifrån utan att ha träffat vår bebis. Skulle jag föda barn nu? Jag har ju inte ens SÅÅ ont. Vi var verkligen helt säkra på att vi skulle få åka hem igen och hade inte ens tagit med oss BB-väskorna ur bilen. Tur att vi packade i det sista som vi skulle ha med oss hemma. Barnmorskan kunde känna huvudet och nu var Filippa även äntligen fixerad! Ganska direkt fick jag en värmekudde på ryggen och akupunktur som smärtlindring. En i pannan, en bak i huvudet, på benen, fötterna och i handen. Jag tyckte väl egentligen inte att det hjälpte särskilt mycket utan det gjorde det mest svårt och gjorde ont att gå, som vi hade kommit överrens om att jag skulle. Tiden rullade på och jag tyckte fortfarande att värkarna var hanterbara. Vi skrattade och skojade och när en värk kom masserade Jonas min rygg och hjälpte mig att ta mig igenom varje värk.
 
00.25 den 28 april (vecka 39+5) fick jag lägga mig i badet, och där blev jag kvar i nästan fem timmar. Det var så skönt att få slappna av på riktigt och ta och andas mig igenom värkarna i badet. Jag hade sånna spänningar i kroppen så jag skakade och badet hjälpte mig verkligen att slappna av. Här blir jag undersökt igen och nu är jag öppen 4 cm. "Shit vad segt det går" minns jag att jag tänkte. Började räkna ut att om jag öppnar mig 1 cm på två timmar så lär det här ta förbaskat långt tid. 
 
02:54 får jag pröva på lustgas och jag är öppen 5-6 cm. Jag tycker inte att lustgasen hjälper och jag blir bara yr och illamående. Tycker även att masken luktar konstigt så jag ber om någonting mer värksamt och vi kommer fram till att vi ska pröva på sterila kvaddlar. Här får vi även in lite smörgåsar, smoothie och en kanna med iskallt vatten. SÅ himla gott!! 

03:23 får jag sterila kvaddlar i magen. Det gör sjukt ont när de lägger de (faktiskt till och med värre än värkarna tycker jag) med de går snabbt över. Smärtan i magen jag hade under värkarna försvinner och flyttas istället till ryggen, där jag redan har haft ont sedan jag kände av första värken. Jag tycker alltså inte att det hjälper så himla mycket, och jag har fortfarande ont, men kan slappna av riktigt bra och värkarna är hanterbara. Nu är jag öppen 8 cm och när barnmorskan undersöker mig gör det så sjukt ont! Jag blir rädd för smärtan och ber om EDA (vilket jag skrivit i mitt förlossningsbrev att jag helst inte vill ha). Hon förklarar att värkarna kommer inte att göra ondare än såhär och jag litar på det. Blir lugn och koncentrerar mig åter igen på att andas mig igenom värkarna som blir mer och mer intensiva. Jag tycker dock fortfarande att jag kan ta mig igenom värkarna bra bara genom att andas. I efterhand har Jonas berättat att barnmorskan pratat med honom under tiden jag var på toaletten tillsammans med undersköterskan och sagt att hon trodde att jag skulle fixa hela förlossningen utan EDA, och Jonas höll med. 
 
05:20 besätmmer vi att jag ska byta ställning och alltså komma upp från badet. Jag lägger mig i sängen med filtar runt om mig för att spänningarna i kroppen ska släppa och jag ska kunna slappna av. Jag skakar och Jonas får sätta sig bakom mig i sängen och hålla om mig. Här undersöks jag igen nu är jag öppen 9,5 cm men där stannar det av så de besätmmer att de ska ta hål på hinnorna så att fostervattnet ska gå. Vilken sjuk känsla det var när de gick! Inte alls som att man kissar på sig utan mer som att någon hällde varmt vatten mellan benen, haha. Värkarna är intensiva och kommer tätt. Andas mig igenom men jag börjar bli otålig. Nu vill jag ha ut henne! 
 
06:00 börjar krystvärkarna och nu är jag nere på förlossningspallen med Jonas bakom mig. De håller en varm handduk där nere som jag bett om i mitt förlossningsbrev. Jag krystar, krystar och krystar. Tar i allt vad jag har och de hjälper mig att våga ta i under varje värk och inte vara rädd. Snart är hon ju här! Vid några värkar tar jag i så hårt att jag försvinner bort i några sekunder när jag blundar. Vet inte vart jag är tills jag öppnar ögonen igen. Det känns som att ögonen ska ploppa ut trots att jag har stängda ögon men jag får sån otroligt motivation av när de berättar att de nu ser håret och att huvudet kommer. Jag är riktigt otålig, har ont och vill bara hem. Det svider som sjutton men det är ändå rätt skönt att få lov att krysta och ta i allt vad jag har.
 
06.36 säger de att det bara är max två krystningsvärkar kvar och i nästa värk föder jag fram världens vackraste lilla flicka, vår dotter Filippa. Det underbara första skriket kommer på direkten och sen läggs hon på mitt bröst. 3066 gram och 51 cm lång.  
 
 
Summan av kardemumman är att våran förlossning var helt underbar och precis som vi ville ha den. Jag är fortfarande chockad över att jag klarade av att föda vår dotter utan någon starkare smärtlindring, men jag tror att jag har badet att tacka som hjälpte mig att slappna av och där kunde jag verkligen andas mig igenom värkarna, och Jonas såklart som var ett otroligt bra stöd genom hela förlossningen. Vi är så glada att vi valde att föda på BB Sophia och jag är riktigt stolt över mig själv!
 
 
 

Bebisbubblan

2014-05-06 · 14:54:41
 
 
Här ekar det tomt.. Vi är helt enkelt fast i bebis-bubblan och har fullt upp att lära känna vår lilla dotter ~ som har fått ett namn och heter nu mera ⓕⓘⓛⓘⓟⓟⓐ. Eftersom att jag har fått frågor både här och på Instagram om vi kommer visa bilder på henne så tänkte jag svara på det nu, och svaret är nej. Vi vill såklart egentligen visa upp henne för hela världen, men eftersom det finns så himla många konstiga människor här i världen så har vi gjort det här valet.
 
 

Nu är hon här!

2014-05-01 · 20:27:05
 
I måndags klockan 06:36 kom världens vackraste lilla dotter till världen efter en underbar förlossning. Hon väger 3066 gram och är 51 cm lång. Det finaste vi gjort, vår älskade lilla prinsessa.